VideóinkMi ez itt:

Ez a lap elfnet.hu-s videókat tartalmaz. Ha van kedved, kukkantsd meg a youtube-os csatornánkat. A videók (hasonlóan a honlaphoz) különlegességekről szólnak: haditechnikáról, filmekről, sorozatokról, játékokról. Meg másról is.Következő videó: kérdéses

Következő héten érkezik a Páncélos Pakli 6. évadának 4. része, de előbb-utóbb a horror rajzfilmek gyerekeknek különszáma is fel fog kerülni a honlapra (több más videóval együtt).

Állapota: 25%. Feltöltés várható dátuma: 2021. március 6.2. vh-s (különleges) álcázás [HADITECHNIKA]

- 5 részes minisorozat a Szövetségesek második világháborús különleges álcázási módjairól..
Utolsó generációs légcsavaros vadászgépek [HADITECHNIKA]

- 1944-47 között több mint két tucat légcsavaros vadászrepülőgép épült, amelyek megpróbálták túlszárnyalni a korábbi dugattyús motoros repülőgépek teljesítményét; ez a videó velük foglalkozik.
Kitalált 2. vh-s magyar repülő tervezése [EGYÉB]

- Videó egy kitalált 2. világháborús magyar repülőgép tervezéséről.
(SZAVAZÁS) Melyik legyen a 4. évad bónusz harckocsija? [EGYÉB]

- Szavazz te is a 4. évad bónusz harckocsijára! A baloldalon az erről szóló videó látható, míg a jobboldali link magára a szavazólapra mutat (utóbbihoz Google fiók szükséges).
Használj te is (ingyenes) reklámblokkolót [EGYÉB]

- Amit a cím is állít: miért és hogyan használj reklámblokkolót.
Hangtompítók - működésük, típusaik, előnyeik és hátrányaik [HADITECHNIKA]

- A cím elég egyértelmű: hangtompítókról dióhéjban.
Út az első repülőgépig [TECHNOLÓGIA]

- Maratoni hosszúságú narrált diavetítés arról, hogy az emberiség hogyan jutott el az első repülőgépig, a Wright testvérek hogyan alkották meg az első repülőgépet és miért az ő típusuk a világ első modern értelemben vett repülőgépe.
Dinamitágyú(s hajó) [HADITECHINKA]

- A XIX. század második felében a tengeri hadviselés drámaian megváltozott, ahogy néhány évtized alatt a vitorlás sorhajóktól eljutottak a dreadnought-típusú csatahajókig, azonban a köztes típusok mellett akadtak sehová sem vezető technológiai zsákutcák is; ezek közé tartozott a dinamitágyú és az ezzel felszerelt USS Vesuvius dinamitágyús cirkáló is.
Repülőgépet hordozó nem repülőgép-hordozók [HADITECHINKA]

- Kétrészes videó olyan járművekről, amelyek bár repülőgépeket hordoznak, mégsem repülőgép-hordozók.
Páncélos Pakli [HADITECHINKA]

- Egy új minivideó-sorozat harckocsikról; minden videó egy konkrét típust mutat be, a pontos szabályokat az első videó (S1E0) tartalmazza.


<

Az uncanny valley (hátborzongató völgy) jelenség [EGYÉB]

- Videó az uncanny valley, magyarul hátborzongató völgy jelenségről, a lehetséges okairól és felhasználásáról.
A legrosszabb harckocsik védelmében [HADITECHINKA]

- Számos harckocsit illettek már a legrosszabb jelzővel és több páncélos joggal pályázhat a címre - e videó mégis a védelmükre kel, bemutatva, hogy a tervezőknek általában okuk volt arra, amit tettek.
Második világháborús tervezett magyar harckocsik [HADITECHNIKA]

- A második világháború előtt és alatt Magyarországon négyféle harckocsit gyártottak (Toldi, Turán, Nimród, Zrínyi), emellett azonban további több mint fél tucat páncélost vetettek papírra. Ez a videó ez utóbbi csoporttal foglalkozik: a Straussler V-4-estől a Zrínyi rohamlövegen át a Tas nehéz harckocsiig, azt latolgatva, hogy hogyan teljesítettek volna, ha mégis gyártásba kerülnek.
Miért nem terjedtek el a bullpup kézifegyverek? [HADITECHNIKA]

- Az 1970-es évek végén egy új kézifegyver kialakítás kezdett terjedni és az európai nagyhatalmak egymás után tervezték bullpup gépkarabélyaikat, a technológia mégsem tudta meghódítani a világot. Felmerül a kérdés: miért? Meg amúgy is, mi az a bullpup kézifegyver?!
Minilegendák

- Ez az új minivideó-sorozat egy-egy rövid városi legendát jár körül: az első részben a Pepsi üdítőital-gyártóról esik szó, amely 1991-ben állítólag a világ 6. legnagyobb haditengerészetével rendelkezett, a másodikban egy tengeralattjáróról esik szó, amely állítólag elsüllyesztett egy vonatot, a harmadikban a papíron egymillió dollárért kifejlesztett űrtollról, a negyedikben pedig betonból készült hajókról.
Miért nincsenek használható csodafegyverek? [HADITECHNIKA]

- Videó arról, hogy miért nincsenek csodafegyverek és hol véreznek el az egyes aspiránsok.
Hidegháborús szuper-harckocsik (Chrysler TV-8/Objekt 279)

- Az 1950-es években a fő csataharckocsik (angol rövidítéssel MBT-k) kiszorították a korábbi könnyű, közepes és nehéz harckocsikat, a régi típusok támogató azonban nem adták fel és fantáziájukat szabadon eresztve vadabbnál vadabb terveket vetettek papírra: ezek közé tartozott a videóban bemutatott amerikai Chrysler TV-8-as és a szovjet Objekt 279-es is.
3rajzfilm1/2 - Munkahelyi Démonok/Űrkalandok [RAJZFILM]

- Három rajzfilm mini-ajánlója, lazán egy tematika köré felfűzve: az első részt a munkahelyi démonok különböző aspektusaira, míg a második űrkalandokra fókuszál.
I. világháborús harckocsik összehasonlítása [HADITECHNIKA]

- Kétrészes mini-sorozat az első világháborúban használt 7 páncélos típusról, megoldásaikról, képességeikről és harctéri teljesítményükről.
6 máig gyártott ősrégi autó 2019 [TECHNOLÓGIA]

- A kissé hatásvadász cím fél tucat évtizedek óta jóformán változatlan formában gyártot személyautót takar: a felsorolásba egy-egy Peugeot, Maruti, Lada, Caterham, UAZ és Morgan került be.
One-Punch Man [ANIME]

- A One-Punch Man egy remek japán szuperhős-paródia, amelynek főszereplője minden harcát egyetlen ütéssel megnyeri: állj félre, Deadpool, Saitama érkezik.
Hamis a baba [FILM]

- Afféle karácsonyi videó a magyar Bud Spencer-ről, az egyik legmenőbb szuperhősről, a Bujtor István alakította Ötvös Csöpiről egy remek rendőr-vígjátékban a 80-as évekből.
Legjobb nehéz harckocsi cikk kritikája [HADITECHNIKA]

- A patinás Haditechnika folyóiratban megjelent egy írás arról, hogy mi volt a második világháború nehéz harckocsija. Fogalmazzunk úgy, hogy nem értek egyet a cikk szerzőjével, ezért csináltam egy videót arról, hogy miért közepes harckocsi a Panther, miért a legjobb nehéz harckocsi a Tiger és véleményem szerint melyek a második világháború legjobb nehéz harckocsijai.
Sky kapitány és a holnap világa [FILM]

- Sky kapitány és bájos útitársa égen-földön nyomoznak a semmiből feltűnő óriás-robotok után ebben az elfeledett gyöngyszemben. A retro technológia iránt érdeklődőknek kötelező.
Chaser [JÁTÉK]

- E bemutató témája nem más, mint a Chaser, egy pörgős belső nézetű akciójáték a 2000-es évek elejéről.
Páncéltörő lőszerek, páncéltípusok és működésük

- Az, amit a viceó címe is állít: egy rövid történelmi bevezetőt követően röviden bemutatásra kerülnek a páncéltörő lőszerek és lőszertípusok, valamint azok működése, az AP-tól az APDSFS-en kereszült a tandem HEAT lőszerekig. E videó több kisebb hibát is tartalmaz, ezért (előreláthatóan november 10-én) feltöltésre fog kerülni egy javított változat.
Horror rajzfilmek gyerekeknek

- Egy rajzfilm-ajánló sorozat gyerekeknek gyártott, de nem nekik való rajzfilmeket mutat be: az első rész a Laika filmstúdió 2009-es stop-motion remekművét, a Coraline-t, a második a gusztustalant az ijesztővel párosító Nyomi szerencsétlen utazásait, a harmadik epizód a Rém rom nevű horror-mesét, a negyedik a gusztustalanságban és extrém közelképekben tobzódó Ren és Stimpy-t, az ötödik a mindent egyesítő Varázslók (Wizards) Bakshi-rajzfilmet, a hatodik a Bátor, a gyáva kutya című sokk-mesét, a hetedik pedig a brutális A pestises kutyák című alkotásba nyújt betekintést.
Hogyan kerülték ki a hardware-korlátozásokat? 1-3

- Egy sorozat arról, hogy néhány évtizeddel ezelőtt a programozók hogyan tudták kijátszani a korlátozott képességű számítógépek látszólag áthághatatlan határait. Az első részben a Turbo gombról esik szó; egy menő nevű megoldásról, amely lehetővé tette régi és új játékok futtatását ugyanazon a számítógépen, a második rész egy rövid alámerülés a régi grafika világába: amikor még a CGA színpaletta, az attribute clash és a color cell uralta a digitális világot. A harmadik epizód az Atari 2600-ast járja körül, bemutatva, hogy mi mindent sikerült kihozni a korlátozott képességű eszközből, a negyedik epizód az ál-3D-s technológiákból szemezget olyan játékok példáján, mint az Eye of the Beolder, a Wolfenstein 3D és a Doom, míg az ötödik rész a másolásvédelem rejtelmeibe vezeti be a nézőt.
2. vh-s közép-európai könnyű és közepes harckocsik összehasonlítása 1-4

- Négyrészes sorozat a második világháború (kis túlzással) közép-európai harckocsijairól: Csehszlovákia, Lengyelország, Magyarország és Olaszország 2-2 típusáról. Az első videó a négy országot, harckocsi-fejlesztésük történetét és a 8 típus létrejöttét tekinti át, a második rész a tűzerejüket és védelmüket, a harmadik a mozgékonyságot és a fejlesztett változatot hasonlítja össze, míg a negyedik, záró részben a hactéri teljesítmény után eredményhirdetés következik.
Wasteland 2 karakter-kreálási és fejlesztési útmutató

Az, amit a videó cime is sejtet: segítség a Wasteland 2 nevű számítógépes játék elkezdéséhez, a karakterek megalkotásához, a képesség- és képzettség-pontok elosztásához.Végsebesség - hol a határ? 1-4

Négyrészes videó a világ leggyorsabb járműveiről, arról, hogy miért nem hozhatók létre gyorsabb autók, hajók, repülők, űrhajók. Az első epizód a szárazföldi típusokat, azon belül is a sportautókat és problémáikat mutatja be, míg a második része a vízfelszíni és víz alatti járművek problémáit taglalja, a végén megemlítve a dugattyús repülőgépeket és a helikoptereket. A harmadik videó a repülőkkel kapcsolatos problémákról szól, míg a záró epizódban az űr és az emberiség által már elért és a potenciálisan elérhető legnagyobb sebesség kerül terítékre.A lőfegyverek kaliberéről dióhéjban 1-2

Két részre bontott videó a lőfegyverek kaliberéről, arról, hogy jelenleg milyen rendszert használunk, milyen méret-kategóriák léteznek, de arról is, hogy a metrikus kaliber melletti felosztások (az angolszász birodalmi rendszer, a sörétes puskák és a több évszázados ágyúk) méretét hogyan határozták meg: a 12,7 mm-es nehézgéppuskától a 12 fontos lövegen át a 12-es sörétes puskáig.A hadihajók döfőorráról dióhéjban 1-2

Két és fél részes videó-sorozat, amely a hadihajók döfőorrát hivatott a középpontba állítani: egy anakronisztikus fegyvert, amely az ókori haditengerészetek legerősebb fegyvere volt, a Mediterráneumon kívül érdekes módon mégsem terjedt el. Az első epizód a vágósarkantyúk megjelenésével, az alkalmazott stratégia bemutatásával, valamint az eltűnés miértjével foglalkozik - és persze a különleges koreai teknőshajóval. A másfeledik videó a hadihajók átalakulását mutatja az 1860-as években, majd az amerikai polgárháborúban alkalmazott új páncélozott koshajójat, mag a második rendes rész a Lissai csatát, az ezt követő döfőorr-reneszánszt és azt mutatja be, hol vannak most a vágósarkantyúk (a múzeumokban).Elpuskázva 1-6

Egy 6 (később talán több) részből álló minivideó-sorozat különféle érdekes, de végül technológiai zsákutcának bizonyuló kézifegyverről: keletkezésük körülményeiről, a felépítésükről, hibáikról és modern utódaikról. Az első rész az Apache revolver-t mutatja be, amely egyszerre revolver, bicska és boxer úgy, hogy a gyakorlatban mindhárom fegyver csődöt mond, a második részben a puska és sisak összeboronálásából született Pratt-féle sisakfegyver kerül górcső alá és kiderül, hogy ez az eszköz pont olyan értelmetlen, mint amilyennek látszik, míg a harmadik epizódban a görbe csövű Krummlauf hibáira világítunk rá.

A negyedik mini-videótól irányváltás következik be: az apró rakétát tüzelő GyroJet hasznosnak tűnik, de a korabeli technikai limitáció miatt sohasem terjed el és a szovjet APSz víz alatti gépkarabély sem tűnik rossz elgondolásnak, még ha végül nem is rerjedt el. Jelenleg az utolsó epizód szerepét az amerikai OICW program tölti be, amelyben egy futurisztikus gépkarabélyt és egy gránátvetőt egyesítve próbálták megalkotni a legvégső kézifegyvert. Kevés sikerrel.A második világháború elfeledett rakéta- és sugárhajtású repülőgépei 1-4

Egy hosszabb (4 részre vágott) videó a második világháború elfeledett rakéta- és sugárhajtású repülőgépeiről. A sorozat első tagja némi bevezetővel indít, majd bemutatja az egyetlen olasz és az összes amerikai, legalább részben sikeres második világháborús sugárhajtású repülőgépet, a keletkezésük körülményeit, a kudarcok okát és apró részleteket - mindezt az elfnet.hu-n megszokott, közérthető formában. A második videó a Szovjetunió és a Nagy Japán Birodalom idevágó típusaival foglalkozik, a harmadik részben a németek vadászgépeiről esik szó, a negyedik részben pedig két német bombázóval és egy nem realizálódó magyar repülővel foglalkozunk.
L/F Animék

Ez a 6 részes sorozat olyan animéket ajánl a néző figyelmébe, amelyek ifjú hölgyek és haditechnika könnyed elegyét tartalmazzák. Az első epizódban az Upotte!! mutatkozik be: ez olyan iskolás lányokról szól, akik egyben gépfegyverek, második rész C3-bu-ja (Stella Jogakuin Koutouka C3-bu) egy gimnáziumi airsoft-körről szól, a harmadik epizódban az űrlények ellen harcoló, második világháborús Strike Witches kerül a középpontba, míg a negyedikben a harckocsis Girls ung Panzer.Filmek


A hosszú út hazáig

Egy újabb lassú folyású dél-koreai filmdráma, ezúttal a Koreai háború idejéről. Az északi és déli katona nem egyszer komikus küzdelmei és összebarátkozásuk jóformán elsikkad azon tény mellett, hogy a filmben egy T-34/85-ös harckocsi és egy P-51-es vadászgép közelharcot vív egymással. Maga a film kicsit két szék között a pad alá esett: nehéz eldönteni, hogy humoros vagy drámai akar lenni és sajnos kifejezetten sem a drámák, sem a humor, sem pedig a haditechnika iránt érdeklődőket nem képes megszólítani, bár annyira nem rossz, mint ahogy megjelenésekor gondolták.


A háború kísértetei: Tankok kora

Egyszer régen láttam B-kategóriás filmet, amiben szerepelt egy érdekes harckocsi, amelyről látszólag senki sem tudta, hogy mi is lehet valójában. E videó e titok megfejtéséről szól, de közben szó esik más második világháborús harckocsis mozikról is, valamint magáról a A háború kísértetei: Tankok kora című filmről is, amely egy B-kategóriás akciófilm és bár keveset vállal, azt stabilan hozza. Nem egy instant klasszikus, de azért szódával elmegy.Számkivetett a holdon

Kim úr egy sikertelen öngyilkossági kísérletet követően hajótörést szenved Szöul közepén, de idővel rájön, hogy ez sokkal inkább áldás, mint átok. Eközben egy másik hajótörött, az önkéntes száműzetésben/társadalmi kirekesztettségben élő másik Kim távcsövével követi sorstársa kalandjait. Egy lassú folyású dél-koreai alkotás, minimális történet, minimális dráma, minimális romantika, maximális nyugalom. De tényleg, ez egy természet-/környezetvédelmi film - mondanám, hogy olyan, mint a Tom Hanks-es Számkivetett, csak ez sokkal jobb, mert ez holdon játszódik. Vagy mégsem.Bemutatkozás, mi ez itten, mi lesz itt, mi nem

Az, amit a cím is sugall: egy 6,5 perces kis beszámoló arról, hogy mi várható és az, amit szeretnénk elkerülni.


Ötlet.Minőség.Elfnet.hu | 2011-2021 | Minden jog fenntartva.