VideóinkMi ez itt:

Ez a lap elfnet.hu-s videókat tartalmaz. Ha van kedved, kukkantsd meg a youtube-os csatornánkat. A videók (hasonlóan a honlaphoz) különlegességekről szólnak: haditechnikáról, filmekről, sorozatokról, játékokról. Meg másról is.Következő videó: A legjobb nehéz harckocsi kritikája

Egy, a Haditechnika folyóiratban nemrég megjelent cikk kritikája, amelyben szó esik a Panther és Tiger harckocsikról, illetve arról, hogy melyek a második világháború legjobb nehéz harckocsijai. Ezzel párhuzamosan egy héttel hátrébb tolódott a Páncéltörő lőszerek és páncéltípusok videó javított változatának feltöltése, közben viszont megkezdődött a munka a Videóink oldal átláthatóbbá tételére.

Állapota: 30. Feltöltés várható dátuma: 2018. november 24 (vagy december 1).Sky kapitány és a holnap világa [FILM]

- Sky kapitány és bájos útitársa égen-földön nyomoznak a semmiből feltűnő óriás-robotok után ebben az elfeledett gyöngyszemben. A retro technológia iránt érdeklődőknek kötelező.
Chaser [JÁTÉK]

- E bemutató témája nem más, mint a Chaser, egy pörgős belső nézetű akciójáték a 2000-es évek elejéről.
Páncéltörő lőszerek, páncéltípusok és működésük

- Az, amit a viceó címe is állít: egy rövid történelmi bevezetőt követően röviden bemutatásra kerülnek a páncéltörő lőszerek és lőszertípusok, valamint azok működése, az AP-tól az APDSFS-en kereszült a tandem HEAT lőszerekig. E videó több kisebb hibát is tartalmaz, ezért (előreláthatóan november 10-én) feltöltésre fog kerülni egy javított változat.
Horror rajzfilmek gyerekeknek

- Egy rajzfilm-ajánló sorozat néhány elsősorban idősebbeket célzó rajzfilmekről: elsőként a Laika filmstúdió 2009-es stop-motion remekművéről, a Coraline-ról.
Hogyan kerülték ki a hardware-korlátozásokat? 1

- Egy új sorozat, amelyben bemutatja, hogy néhány évtizeddel ezelőtt a programozók hogyan tudták kijátszani a korlátozott képességű számítógépek korlátait. Az első részben a Turbo gombról esik szó, egy menő nevű megoldásról, amely lehetővé tette régi és új játékok futtatását ugyanazon a számítógépen.
2. vh-s közép-európai könnyű és közepes harckocsik összehasonlítása 1-4

- Négyrészes sorozat a második világháború (kis túlzással) közép-európai harckocsijairól: Csehszlovákia, Lengyelország, Magyarország és Olaszország 2-2 típusáról. Az első videó a négy országot, harckocsi-fejlesztésük történetét és a 8 típus létrejöttét tekinti át, a második rész a tűzerejüket és védelmüket, a harmadik a mozgékonyságot és a fejlesztett változatot hasonlítja össze, míg a negyedik, záró részben a hactéri teljesítmény után eredményhirdetés következik.
Wasteland 2 karakter-kreálási és fejlesztési útmutató

Az, amit a videó cime is sejtet: segítség a Wasteland 2 nevű számítógépes játék elkezdéséhez, a karakterek megalkotásához, a képesség- és képzettség-pontok elosztásához.Végsebesség - hol a határ? 1-4

Négyrészes videó a világ leggyorsabb járműveiről, arról, hogy miért nem hozhatók létre gyorsabb autók, hajók, repülők, űrhajók. Az első epizód a szárazföldi típusokat, azon belül is a sportautókat és problémáikat mutatja be, míg a második része a vízfelszíni és víz alatti járművek problémáit taglalja, a végén megemlítve a dugattyús repülőgépeket és a helikoptereket. A harmadik videó a repülőkkel kapcsolatos problémákról szól, míg a záró epizódban az űr és az emberiség által már elért és a potenciálisan elérhető legnagyobb sebesség kerül terítékre.A lőfegyverek kaliberéről dióhéjban 1-2

Két részre bontott videó a lőfegyverek kaliberéről, arról, hogy jelenleg milyen rendszert használunk, milyen méret-kategóriák léteznek, de arról is, hogy a metrikus kaliber melletti felosztások (az angolszász birodalmi rendszer, a sörétes puskák és a több évszázados ágyúk) méretét hogyan határozták meg: a 12,7 mm-es nehézgéppuskától a 12 fontos lövegen át a 12-es sörétes puskáig.A hadihajók döfőorráról dióhéjban 1-2

Két és fél részes videó-sorozat, amely a hadihajók döfőorrát hivatott a középpontba állítani: egy anakronisztikus fegyvert, amely az ókori haditengerészetek legerősebb fegyvere volt, a Mediterráneumon kívül érdekes módon mégsem terjedt el. Az első epizód a vágósarkantyúk megjelenésével, az alkalmazott stratégia bemutatásával, valamint az eltűnés miértjével foglalkozik - és persze a különleges koreai teknőshajóval. A másfeledik videó a hadihajók átalakulását mutatja az 1860-as években, majd az amerikai polgárháborúban alkalmazott új páncélozott koshajójat, mag a második rendes rész a Lissai csatát, az ezt követő döfőorr-reneszánszt és azt mutatja be, hol vannak most a vágósarkantyúk (a múzeumokban).Elpuskázva 1-6

Egy 6 (később talán több) részből álló minivideó-sorozat különféle érdekes, de végül technológiai zsákutcának bizonyuló kézifegyverről: keletkezésük körülményeiről, a felépítésükről, hibáikról és modern utódaikról. Az első rész az Apache revolver-t mutatja be, amely egyszerre revolver, bicska és boxer úgy, hogy a gyakorlatban mindhárom fegyver csődöt mond, a második részben a puska és sisak összeboronálásából született Pratt-féle sisakfegyver kerül górcső alá és kiderül, hogy ez az eszköz pont olyan értelmetlen, mint amilyennek látszik, míg a harmadik epizódban a görbe csövű Krummlauf hibáira világítunk rá.

A negyedik mini-videótól irányváltás következik be: az apró rakétát tüzelő GyroJet hasznosnak tűnik, de a korabeli technikai limitáció miatt sohasem terjed el és a szovjet APSz víz alatti gépkarabély sem tűnik rossz elgondolásnak, még ha végül nem is rerjedt el. Jelenleg az utolsó epizód szerepét az amerikai OICW program tölti be, amelyben egy futurisztikus gépkarabélyt és egy gránátvetőt egyesítve próbálták megalkotni a legvégső kézifegyvert. Kevés sikerrel.A második világháború elfeledett rakéta- és sugárhajtású repülőgépei 1-4

Egy hosszabb (4 részre vágott) videó a második világháború elfeledett rakéta- és sugárhajtású repülőgépeiről. A sorozat első tagja némi bevezetővel indít, majd bemutatja az egyetlen olasz és az összes amerikai, legalább részben sikeres második világháborús sugárhajtású repülőgépet, a keletkezésük körülményeit, a kudarcok okát és apró részleteket - mindezt az elfnet.hu-n megszokott, közérthető formában. A második videó a Szovjetunió és a Nagy Japán Birodalom idevágó típusaival foglalkozik, a harmadik részben a németek vadászgépeiről esik szó, a negyedik részben pedig két német bombázóval és egy nem realizálódó magyar repülővel foglalkozunk.
A Crécy csata (1346)

Egy hatos sorozat fél tucat olyan csatáról, ahol a haditechnika felülkerekedett a tömegeken, a katonák bátorságán, mészárszékké változtatva a csatateret.

Az első epizód a lovagok hanyatlásának kezdetét jelző, 1346-os Crécry csatát veszi górcső alá, amikor a kudarcba fulladt angol inváziós csapatokat a menekülés végén beérték a háromszoros túlerőben lévő francia lovagok, de az elbizakodott páncélos vitézek olyan ellenféllel kerültek szembe, aki ellen félmázsás páncélzatuk sem nyújtott védelmet.

Ez a videó jelenleg nem elérhető, mert némi átalakításra szorul.Animék


Upotte!! [L/F ANIME] 1/4

Egy 4 részes kis sorozat olyan animékről, amelyekben kislányok és fegyverek könnyed elegye lelhető fel. Az első epizódban az Upotte!! mutatkozik be: ez olyan iskolás lányokról szól, akik egyben gépfegyverek. Az érdekes alapkoncepciót nem igazán bontják ki a sorozatban, viszont az érdeklődők számos információ-morzsát felcsipegethetnek a gépkarabélyokról és használatukról ebben a habkönnyű mesében.


Filmek


A hosszú út hazáig

Egy újabb lassú folyású dél-koreai filmdráma, ezúttal a Koreai háború idejéről. Az északi és déli katona nem egyszer komikus küzdelmei és összebarátkozásuk jóformán elsikkad azon tény mellett, hogy a filmben egy T-34/85-ös harckocsi és egy P-51-es vadászgép közelharcot vív egymással. Maga a film kicsit két szék között a pad alá esett: nehéz eldönteni, hogy humoros vagy drámai akar lenni és sajnos kifejezetten sem a drámák, sem a humor, sem pedig a haditechnika iránt érdeklődőket nem képes megszólítani, bár annyira nem rossz, mint ahogy megjelenésekor gondolták.


A háború kísértetei: Tankok kora

Egyszer régen láttam B-kategóriás filmet, amiben szerepelt egy érdekes harckocsi, amelyről látszólag senki sem tudta, hogy mi is lehet valójában. E videó e titok megfejtéséről szól, de közben szó esik más második világháborús harckocsis mozikról is, valamint magáról a A háború kísértetei: Tankok kora című filmről is, amely egy B-kategóriás akciófilm és bár keveset vállal, azt stabilan hozza. Nem egy instant klasszikus, de azért szódával elmegy.


Számkivetett a holdon

Kim úr egy sikertelen öngyilkossági kísérletet követően hajótörést szenved Szöul közepén, de idővel rájön, hogy ez sokkal inkább áldás, mint átok. Eközben egy másik hajótörött, az önkéntes száműzetésben/társadalmi kirekesztettségben élő másik Kim távcsövével követi sorstársa kalandjait. Egy lassú folyású dél-koreai alkotás, minimális történet, minimális dráma, minimális romantika, maximális nyugalom. De tényleg, ez egy természet-/környezetvédelmi film - mondanám, hogy olyan, mint a Tom Hanks-es Számkivetett, csak ez sokkal jobb, mert ez holdon játszódik. Vagy mégsem.


Bemutatkozás, mi ez itten, mi lesz itt, mi nem

Az, amit a cím is sugall: egy 6,5 perces kis beszámoló arról, hogy mi várható és az, amit szeretnénk elkerülni.


Ötlet.Minőség.Elfnet.hu | 2011-2018 | Minden jog fenntartva.