Hetzer

(eszperente nyelven)


Tervezet:

Kedves emberek! Ezen fejezet egy elfnetes, eszperente nyelven lejegyzett fegyverrendszer szelete. Ez egy teljes jegyzet, de egyesek ellenkezhetnek: ezen webhely eleve felszerelkezett egy elfnetes Hetzer-jegyzettel, ellenben ez nem egy ”rendes” jegyzet lesz, mert e keretrendszerben ”e”-k nem esetlegesen szerepelnek (lehet ez kellemes perceket szerez nektek).

Ezen jegyzet egy nemzettel kezd, melynek neve nemet jelenthetne, de egyes ”E”-n egy jellel lett elkeresztelve. Ezen jegyzet nem e jelennel szemez, ehelyett egy eltelt rendre mered. Egyszer, egy (kettes) rettenetes fegyveres perben rengeteg ember menetelt: nemzetek nemzetek ellen hergeltek, s ezreket temettek.

Ezen nemzet kezdetben vezetett: rengeteget fejlesztett, fent repkedtek, lent felfegyverzett, testes szerzetekkel szerelkeztek fel, s tengeren terjedtek. De ez nem jelentett egyet rengeteg szerkezettel: ezen nemzetnek kellemetlen lehetett, de nem tellett felesleges rendszerekre, s egyes egyletek nem lettek e remek rendszerekkel rendesen felszerelve.

De mert eleve nem termeltek eleget, ehelyett megrendeltek egy jellegzetes szerkezetet, melyben egy gyenge testet meg egy rendes fegyvert szereltek egybe. Kezdetben rengeteg megszerzett cseh meg lengyel szerkezetekre helyeztek el fegyvereket (ehhez negyvenhetes cseh fegyverzetet rendeltek).

Persze e szerkezetet nem reteszelhettek el teljesen, mert teste ezt nem engedte meg, de ez eleve be lett tervezve (ezen jelleg egyre kellemetlenebb lett).

E fegyveres per negyvenkettes esztendeje rettenetes lett: ezen nemzet nem egy ellenfele feneketlen rendszerben termelt egyes szerkezeteket, melyekkel versenyre nem kelhettek.

De nem engedtek: ezek ellen rengeteg rettenetes, terjedelmes szerkezeteket terjesztettek be, de ezeket nehezen termelhetett egy szervezet (ezek helytelen tervezetek lettek, de nem egy fejes kedvelte e fegyvereket, s ez ellen rendben lejjebb elhelyezett emberek nem tehettek).

Ezzel szemben terveztek egy csepp szerkezetet, melyet egy gyenge cseh rendszerre helyeztek. Ennek neve Hetzer lett (neve ezt jelentette: lest vet), de e Hetzer eredete egy ”E” vel kezdett rendszer neve lehetett (ez ellenben nem terjedt el).


Szerkezete:

Ezen rendszer eredete nem veszett el: egy cseh szerkezetre rendszeresen szereltek remek fegyvereket, egy lett e Hetzer (egyet meg Nyest kettesnek kereszteltek). Egyes felfegyverzett szerkezetekkel szemben (esetlegesen ezt lesd meg: Hellcat) ezen Hetzer emeletes szegmense tekerhetetlen lett, mert fegyverzete meg teste egybe lett szerkesztve.

Egy Hetzer eleje veszedelmes lehetett, mert erre meredt teljes fegyverzete. Egyes fegyvere egy remek hetvenes’ lett: ezzel ezren rettenetes sebeket ejthetett, teljes fegyveres szervezeteket szedhetett le.

Ezen Hetzer-ek nem rendelkeztek rengeteg hellyel, de tettek ez ellen: fegyvere nem rendesen lett elhelyezve (emellett felszereltek egy kettes fegyverzetet, melyet emberek ellen vethetett be).

Fegyverzete mellett Hetzer-es embereknek kellemes perceket szerezhetett veretes elem-rendszere, mely ellen rendes fegyverrel felszerelt emberek nem tehettek, Hetzer-t el nem temethettek (ezen szerkezet teste nem hengeres lett, de rendesen elfektetett eleme ellen nehezen tehettek - ezen rendszer nem szegecselt, ehelyett hegesztett lett).

Egy Hetzer belseje persze embereket rejtett. Egyes vezetett, kettes ember e hetvenes fegyvert kezelte, egy szeme kereste, merre lehet ellenfele, egy e teljes szerkezetet vezette, megjegyezte, merre menjenek, meg egyebek (emellett lejegyezte, nem lett-e henye egy embere).

Ezen felfegyverzett rendszer csepp lett, s egyben keskeny - ezzel nevetve elrejtezhetett, ellenfele nehezen lelhette meg. De fegyverzete meg leplezete egyben egy kellemetlen esetet jelentett: e Hetzer rendesen nehezebb lett.

Meglepett, de ezzel szemben negyvenkettessel repeszthetett: persze hegymenetben meg kellemetlen terepen nem repeszthetett e sebes menetben (esetleg negyven per kettessel) - ez egyes embereknek nem tetszhetett, de rendesen ez nem jelentett terhet, mert eleve nem repesztettek (ennek eredete: ezen rendszer szerkezete nem erre lett tervezve).

Lent fekete dresszes embereket leshetsz meg - ezek rendesen Hetzer-rekkel mentek (e keretben nemzetnek rettenetes feje jelent meg - esetleg megkeresheted).


Fejlesztett Hetzer-ek:

Fentebb szemezhetnek vele: ezen szerkezet nem lett egyes, mert egy cseh rendszerre telepedett (de emellett e fentebb jelzett Nyest kettessel sem teljesen egyek).

Ezen szerkezet eleve remekre lett tervezve: nem rendelkezett gyermeteg rendszerekkel, nem rendetlenkedett, s nem lehetetlenedett el, mert ellenfele rettegte eme fegyvert. Ez ellenben nem jelentett egyen-Hetzer-eket - egyes elemeket rendszeresen fejlesztettek: ezen Hetzer-ekkel e menetek kellemesebbek lettek, fegyvere egy cseppet rejtettebb lett (meg egyebek) - ellenben fegyverzete nem lett fejlettebb.

Nem egy tervezet jelent meg, de ezekkel Hetzer-ek nem lettek felszerelve - ellenben megjelent egy szerkezet, melyet eleve feletteseknek fejlesztettek, de mert ez nem lett kedvelt, s ezek le lettek szerelve (rendes Hetzer-ek lettek).

Egyes ellenfelek ellen egyszer-egyszer e Hetzer-ek fegyvere nem felelt meg: erre felelve nem rendes Hetzer-eket fejlesztettek. Megjelent egy L/70-essel felfegyverzett rendszer: ennek ereje fergeteges lett, de e Hetzer teljes teste fele lett e fegyver, s ez nem felelt meg.

Emellett egyes Hetzer-eket felszereltek egy fegyverrel, melynek belseje (nem teljesen) hetvethetes szer kettes lett (fentebb szemedet ezen legeltetheted), de ezen rettenettel e rendszer egyben messze nehezebb lett, s teljesen ellehetetlenedett (ezen Hetzer-ek kevesen lettek - negyvenet sem teremtettek meg).


Bevetve:

Hetzer-ek ezen fegyveres perben negyvenesekben jelentek meg: Tengelyes nemzetek ellen egyszerre rengeteg fegyveres jelent meg, melyeket le nem verhettek, de e nemzet fegyvert nem tett le - ez remek helyzetet teremtett e Hetzer-eknek.

Egyes fejesek egyre rettenetesebb szerkezetekkel estek szerelembe, de ezek e fegyveres meccsekben nem feleltek meg, mert nehezek lettek, rendes menetben szemvedtek, s eleve nem jelentek meg elegen. Ezzel szemben ezen Hetzer-ekkel egy teljes nemzetet felszereltek, s rengeteg veszedelmes meccset megnyertek meg (egyeseket persze elvesztettek).

Ezen szerkezet fegyverzete meg veretes teste e nemzetnek remek, ellenfeleknek kellemetlen perceket szerzett. E szerkezettel teljesen elrejteztek, s e Hetzer ellenfele berezelt, s rendesen retteghetett: esetleg erre rejtezett el? Esetleg nem?

Hetzer-ek fegyvere nem egy ellenfelet (embert, szerkezetet) tepert le: egy-egy ellent leszedtek, s elszeleltek (ezt rengeteg Hetzer-es szerette). E szerkezetnek nem egyszer csepp helyek (esetleg egy cserje) lett rejtekhelye, s esetleg teljesen elrejtezhetett: leselkedett, de ellenfele szeme meg nem lelhette, s nem sejthette, e hely lesz veszte, s el sem lesz temetve.

Fentebb jelezve lettek egyes rettegett szerkezetek, de ezekkel nem nyerhettek, mert kevesen lettek. Ezzel szemben tetemes Hetzer keletkezett: hetvenszer negyven keletkezett (rendesen elterjedt).

Ezen rendszer remek receptet jelentett, egy teljes elkeseredett nemzetet jellemzett, melyet nehezen verhettek le. Hetzer-ek fegyvere rengeteg ellent elkergetett, s ezrek rettegve meneteltek ellene

Hetzer-ekkel keleten veresek ellen szenvedtek, s e szerkezete fedezte e nemzetet (esetleg Essen-t meg egyebeket, szerezve fegyveres ellennek rengeteg kellemetlen percet).


Egyebek:

E Hetzer kegyetlen, rettegett fegyver lett, de persze ezen szerkezet egyetlen csepp lett egy tengerben: egy perben, melyet e nemzet meg nem nyerhetett (de egyben feledhetetlen fegyver lett cseh eredettel):


Berge’ Hetzer (szerkezeteket mentett):

Ezen szerkezet nem rendelkezett fegyverzettel (hetvenszer kettes meg nem teljesen negyven Berge’ keletkezett), melyek Hetzer-eket mentettek (kezdetben ennek terveztek fegyvert, de ez nem lett meg).


Jellege:

(kellemetlen, de ezek nem e-sek; egyeseket nem jegyezhettem le)

Neve: Hetzer (lest vet)

Rendszere: fegyveres szerkezet

Teste: nem teljesen hetesszer kettes meg kettes

Teljes terjedelme: nem lett hetes se

Emberek: egy meg egy meg egy meg egy

Fegyvere: 1 hetvenes (L/47-es meg egyes)

Leplezete: veretes

Ezzel megy: negyvenkettes (terepen negyven per kettes)


Erre gyere
Ötlet.Minőség.Elfnet.hu | 2011-2021 | Minden jog fenntartva.