Elmanach 2020Tartalomjegyzék:


1. Bevezető

2. Újdonságok

3. Leltár

4. Statisztika

5. Elfnet mínusz hu

6. Videóink

7. Terveink

8. Zárásképpen1. Bevezető:

Az Elfnet.hu 2020-ban 9. születésnapját ünnepli; amely alkalomból ismét megjelent az Elmanach, az Elfnet.hu éves almanachja (egyfajta digitális mini-évkönyve), amely igyekszik a lehető legtömörebben összefoglalni az elmúlt év eseményeit és a jövőre vonatkozó terveket.


2. Újdonságok:

Az Elfnet.hu-n olvasható cikkek száma immár a 900-at is meghaladja, azonban az elmúlt évben az írások között komolyabb változás nem történt: a menük száma nem változott, viszont olvasói javaslatra a Haditechnika menüben új kategória jelent meg, amelyben immár két tucat különböző harcjármű (repülőgép) fedélzeti fegyverről olvasható írás.


3. Leltár:

A honlapon található cikkek száma jelenleg megközelíti az 1000-et, a videóké pedig a 100-at, amelyek a következőképpen oszlanak meg a 6 főmenü és 18 almenü között:

A Főoldalon olvashatók az elmúlt három hét feltöltései és a következő hétre tervezett vezető cikk, az ez alá tartozó Az Elfnetről a honlapot és annak múltját mutatja be, a Menütérkép pedig az egyes szekciók közötti tájékozódást segíti.


A Termékeink menüpont és almenüi, a Játékaink, Kiadványaink és Ruházatunk menük továbbra is a honlap fekete bárányai; egyenlőre nem jutott rájuk idő az utolsó menüpont, a Videóink miatt, ez azonban hamarosan változni fog.

A honlapon olvasható cikkek szinte mind a két nagy kategória egyikébe tartoznak. Ezek közük az egyik a Kikapcsolódás, amely jóformán minden nem haditechnikai cikket tartalmaz: a BeKapcs számítógépes játékokat, a Celluloid mesék rajzfilmeket, a Pixelhölgyek anime- és rajzfilm-karaktereket, a SokKEREKkerék személygépjárműveket, a Társasjátékok társasjátékokat, a Vezetőfülkék pedig tömegközlekedési járműveket mutat be.

A másik nagy csoport a Haditechnika menüpont és almenüi; a Hajók, Harckocsik, Helikopterek, Kézifegyverek, Páncélautók és Repülők az adott járművekből merítenek (maga a Haditechnika menüpont a máshová nem tartozó típusok gyűjtőhelye).

Végül, de nem utolsó sorban a honlap része az inaktív Fórum és az általános információkat tartalmazó Impresszum menüpontok, ám ezek nem tartalmaznak cikkeket.


4. Statisztika:

Az elmúlt 1 év alatt az Elfnet.hu-ra az előző évihez képest 3-mal kevesebb, 105 cikk, ugyanakkor közel 3-szor annyi, 46 videó került fel, ezáltal mindösszesen 2020. augusztus 1-én az Elfnet.hu-n 991 cikk, 91 videó és több mint 9300 fotó található.

Az Elfnet.hu látogatottsága az elmúlt évekhez hasonlóan ismét nőtt: havonta átlagosan 6800-an kerestél fel a honlapot (egy év alatt valamivel több, mint 82000-en), szemben a tavalyi 5500/hó és 66000/év-es adatokkal.

A kattintások száma szintén rekordot döntött: a tavalyi 2,9 millió után idén már meghaladta a 4 milliót, amivel párhuzamosan az adatforgalom is 129 GB-ról 154 GB-ra nőtt, ami egy továbbra is teljes mértékben reklámmentes, saját költségen üzemeltetett amatőr honlaptól igen jó teljesítmény.

A következő diagramm a látogatók és a kattintások számát mutatja, havi bontásban (a táblázat a keresőmotorok forgalmát nem tartalmazza, minden látogató egynek számít, függetlenül a meglátogatott oldalak számától és a látogatás időtartamától).5. Elfnet mínusz hu:

A honlap célja kezdetektől teljes értékű cikkek közlése volt, de a háttérben már évek óta több project is különböző készültségi fokokon áll: remélhetőleg a következő évben ezek egy része befejezésre került, egyenlőre azonban ezeket fedje jótékony homály.


6. Videóink:

Az Elfnet.hu 2019-2020-as időszakának legfontosabb újdonsága a Páncélos Pakli volt, amelynek minden része egy új harckocsi keletkezését, felépítését, életútját és változatait mutatja be. A sorozat minden évada egy évtizedet ölel fel: az 1. évad az 1915-19 közötti páncélosokat, a 2. évad az 1920-29 közöttieket, a 3. évad az 1930-39 közöttieket és így tovább, évadonként egy országból egy-egy típussal, heti frissítéssel.


7. Terveink:

Az Elfnet.hu feltöltött cikkei és videói csupán a töredékét jelentik a tervezett és készítés alatt álló tartalomnak és tervekből ezúttal sincs hiány: az alábbiakban az elkövetkező 12 hónapra tervezett tartalomból válogattunk (természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindegyik megvalósítására lesz is idő):

A legfontosabb cél a honlap külalakjának módosítása: semmi komolyra nem kell számítani, mindössze némi finomításról van szó, amely letisztultabbá teszi a weboldalt.

A Kikapcsolódás menüpont reményeink szerint idővel közúti járművekkel (buszokkal) fog bővülni, miközben a BeKapcs almenü számítógépes játékairól szóló cikkek aktualizálásra kerülnek.

A Haditechnika csoport a következő hónapokban is ütemesen fog bővülni: mások mellett folytatódik a kevésbé ismert harckocsik feltöltése, de új tengeralattjárók is várhatók.

Az elmúlt évhez hasonlóan az elkövetkezőben is kulcsszerep fog jutni a videóknak. A Páncélos Pakli folytatódik, akárcsak az egyedi videók sora, de emellett visszatérnek a hatos mini-videók is; ezek közül az első tudományos-fantasztikus koncepciókat veséz ki, ráadásul újraindításra fog kerülni az angol nyelvű csatorna is.


8. Zárásképpen:

Az Elfnet.hu büszke arra, hogy immár 9 éve hű azokhoz az elvekhez, amelyek 2011-ben életre hívták az oldalt. A honlap még mindig független, ingyenes, valamint teljes mértékben reklám-mentes és ami az olvasók számára legalább ilyen fontos, máig minden héten új cikkekkel jelentkezik, amelyek hossza és minősége máig változatlan.

Mindez nem kevés idő- és pénzbeli áldozattal jár, de reméljük, hogy a belefektetett energia nem haszontalan, az informatív és szórakoztató tartalom fogyasztása legalább akkora örömöt okozott és fog okozni Önnek, Neked, kedves olvasó, mint amennyit nekünk a készítése okoz.

Ezúton is köszönjük minden kedves tagunknak,
rendszeres vagy akár csak egyszeri látogatónknak,
hogy idén is minket választott!


Vissza
Ötlet.Minőség.Elfnet.hu | 2011-2020 | Minden jog fenntartva.