Elmanach 2019Tartalomjegyzék:


1. Bevezető

2. Újdonságok

3. Leltár

4. Statisztika

5. Elfnet mínusz hu

6. Videóink

7. Terveink

8. Zárásképpen1. Bevezető:

Az Elfnet.hu ismét öregebb lett egy évvel: idén már a 8. születésnapját ünnepli. Ezt az évfordulót örökíti meg az Elmanach, az Elfnet.hu éves almanachja (egyfajta mini digitális évkönyve), amely a korábbi évekhez hasonlóan augusztus 1-én tekinti át a honlap múltját, jelenét és tervezett jövőjét; mindezt a lehető legtömörebb formában.


2. Újdonságok:

Az elmúlt egy évben a honlapon olvasható cikkek száma meghaladta a 800-at, de jelentős esztétikai változásra nem került sor. A cikkek száma tovább gyarapodott és befejeződött a bélyegképek feltöltése az ezzel még nem rendelkező cikkekhez, viszont az almenük száma már nem nőtt tovább, csupán a bennük található írások mennyisége.


3. Leltár:

A már közel 900 db írás és nem sokkal 50 alatti videó jelenleg 6 főmenü és 19 almenü között oszlik el, az alábbi rendszer szerint.

A Főoldalon az elmúlt három hét feltöltései és a következő tervezett cikk olvasható, az ez alá tartozó Az Elfnetről a honlapot és annak múltját mutatja be, a Menütérkép pedig az egyes szekciók közötti tájékozódást segíti.

A Termékeink menüpont és almenüi, a Játékaink, Kiadványaink és Ruházatunk menük továbbra is a honlap fekete bárányai, a cikkek feltöltése mellett eddig nem jutott rájuk idő - remélhetőleg a következő ciklusban ez megváltozik, bár az utolsó almenü, a Videóink szépen hízik.

A cikkek szinte kizárólag a két nagy gyűjtőoldal alá tartoznak. Ezek közül az egyik a Kikapcsolódás, amelybe gyakorlatilag a haditechnikán kívül minden beletartozik: a BeKapcs számítógépes játékokat, a Celluloid mesék rajzfilmeket, a Pixelhölgyek anime- és rajzfilm-karaktereket, a SokKEREKkerék személygépjárműveket, a Társasjátékok társasjátékokat, a Vezetőfülkék pedig tömegközlekedési járműveket mutatnak be.

A másik nagy blokk a Haditechnika menüpont és almenüi; a Hajók, Harckocsik, Helikopterek, Kézifegyverek, Páncélautók és Repülők az adott járművekből merítenek (maga a Haditechnika menüpont a máshová nem tartozó típusokat tartalmazza).

Végül, de nem utolsó sorban a honlap része az inaktív Fórum és az általános információkat tartalmazó Impresszum menüpontok, ám ezek nem tartalmaznak cikkeket.


4. Statisztika:

Az elmúlt 12 hónap alatt az Elfnet.hu-ra az előző évihez képest 3-mal több, 108 új cikk került fel és a 17 videó is meghaladja (eggyel) az egyel korábbi év termékét. Mindez azt jelenti, hogy 2019. augusztus 1-én a honlap a 45 videó mellett 886 cikket tartalmaz, amely 2000-nél is több írott A4-es oldalnyi szövegből és 8300-nál is több képből áll, ezért 720 MB-os tartalmával a honlap többé már csak tömörített formában fér rá egy hagyományos CD-lemezre.

Az Elfnet.hu látogatottsága az elmúlt évekhez hasonlóan kismértékben nőtt: az átlagos havi látogatószám továbbra is 5500 fő körüli (12 hónap alatt összesen valamivel 66000 feletti adattal), ami egy év alatt 2,9 millió kattintást és 129 GB-ot meghaladó adatforgalmat generált, amire reklámmentes, amatőr honlapként igen büszkék vagyunk.

A honlap három nagy blokkja (haditechnika, kikapcsolódás, egyéb) aránya a korábbi évekhez hasonlóan a katonai eszközök javára nőtt, igaz, a tavalyi 1,58% és a két évvel ezelőtti 0,32% után mindössze 0,05%-kal (64,56%-ra); a kikapcsolódás cikkeinek részaránya 31,6%, míg az egyéb cikkeké 3,84%. Az egyes menük és almenük részletes bontását az alábbi torta-diagramm részletezi:A második táblázat a látogatók és a kattintások számát összegzi, havi bontásban (a táblázat a keresőmotorok forgalmát nem tartalmazza, minden látogató egynek számít, függetlenül a meglátogatott oldalak számától és a látogatás időtartamától).
5. Elfnet mínusz hu:

Az Elfnet.hu mindig is a cikkekre koncentrált, de évek óta törekszik ezen túlnőni. Sajnos ezen törekvések a 2018-19-es évben is nagyrészt terv szinten maradtak, a videó szekció azonban fokozatosan bővült és az idei tervek szerint jövőre már mást is tartalmazni fog.


6. Videóink:

Az Elfnet.hu 2016 legvégén nyitott a videók felé és azóta minden évben felülmúlta az előző évi termelést. A cél a honlaphoz hasonlóan rövid (10-15 perces), informatív, szórakoztató tartalom gyártása, ahol azonban a mennyiség nem megy a minőség rovására. Maga a tartalom a honlaphoz hasonlóan széles spektrumot ölel fel a haditechnikától a filmekek és rajzfilmeken át a járművekig és számítógépes játékokig.


7. Terveink:

Az Elfnet.hu mindig is csupán a töredéke volt a tervezett vagy megvalósítás alatt álló tartalomnak és tervekből ezúttal sincs hiány: a következőkben a következő 12 hónapban tervezett tartalomból tallózunk (értelemszerűen ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezek megvalósítására lesz szabad kapacitás).

A korábbiakkal ellentétben ezúttal magán a honlapon is tervezünk változtatásokat: a design jól szolgált az elmúlt 8 évben, de némi fényezés azért ráfér, hogy a következő évtizedben se bántsa az ember szemét. Ezzel párhuzamosan kismértékben változni fognak egyes almenük is, valamint tervbe van véve egy könnyen használható kereső .


A Kikapcsolódás menüpontban elsősorban a járművek számíthatnak új cikkekre: a Vezetőfülkék blokk előbb-utóbb közúti járművekkel fog gazdagodni, míg a SokKEREKkerék fél tucat kínai személyautó-márka egy-egy típusát kapja.

A cikkek mellett egyes rajzfilmek képeit és számítógépes játékok cikkeit tervezzük ráncba szedni, aktualizálni. Hosszú kihagyás után a Pixelhölgyek az elmúlt évben új írással gazdagodott és remélhetőleg a következő cikkre nem kell majd ennyit várni.

A Haditechnika blokk esetében cikkek várhatók minden mennyiségben: a Kézifegyverek között a jelenleg futó kevésbé ismert géppisztolyok után történelmi (1900-as évek előtti) puskák érkeznek, míg a Páncélautók blokkban több csoport is tervbe van véve, köztük a második világháborús japán 91-es típusú „So-Mo” páncélautó.

Ebben a menüpontban talán a legfontosabb hír, hogy a Harckocsik almenüben eltörlésre került a bevetési kötelezettség szabálya, ezért számos további harcjármű is készül: köztük a hidegháborús amerikai M47-es és M48-as „Patton”, valamint a japán 61-es típus „Roku-Icsi”, de második világháborús típusok is előkészítési fázisban vannak.


A cikkek mellett az elmúlt évben a honlapra szánt szinte minden energiát a videók emésztették fel és a következő 12 hónapban is szeretnénk tartani a lépést. A közönség érdeklődési körére reagálva módosulnak a prioritások. A filmek száma csökken, az anime-hatos blokk befejezésre kerül, a további bemutatók jövője pedig kérdéses, akárcsak a számítógépes játékoké. A számítástechnika múltját feldolgozó címek továbbra is lassan érkeznek, cserébe a haditechnika és a rajzfilmek száma viszont nőni fog. Az elhanyagolt angol nyelvű csatorna szintén új címekkel fog bővülni.


8. Zárásképpen:

Az Elfnet.hu büszke arra, hogy immár 8 éve hű azokhoz az elvekhez, amelyek 2011-ben életre hívták az oldalt. A honlap máig független, ingyenes, valamint teljes mértékben reklám-mentes és ami az olvasók számára legalább ilyen fontos, máig minden héten új cikkekkel jelentkezik, amelyek hossza és minősége sosem csökkent, magyar nyelven elérhetővé téve számos különleges jármű és érdeklődésre számot tartó alkotás leírását.

Mindez nem kevés idő- és pénzbeli áldozattal jár, de reméljük, hogy a belefektetett energia nem hasztalan, az informatív és szórakoztató tartalom fogyasztása legalább akkora örömöt okozott és fog okozni Önnek, Neked, kedves olvasó, mint amennyit nekünk a készítése okoz.


Ezúton is köszönjük minden kedves tagunknak,
rendszeres vagy akár csak egyszeri látogatónknak,
hogy idén is minket választott!


Vissza
Ötlet.Minőség.Elfnet.hu | 2011-2019 | Minden jog fenntartva.